CONCERT IN ARCOS DE VALDEVEZ – PORTUGAL – 1BIGO PRODUÇÕES – APRIL 2019

 

 

CONCERT AT MESTROM CHANDELIERS – MAASTRICHT – JULY 2019

 

Listen to Almeh Luz : Jayme Ovalle Azulão

Obradors: El Vito – Live recording January 2018

Piazzolla: Oblivion  – Live recording January 2018

 

Almeh Luz

Geïnspireerd door het Arabische woord “Almeh” , dat in het oude Egypte vrouwelijke kunstenaars aanduidde die werden opgeleid in zang, voordracht en dans, en het Portugese woord “Luz” (licht). De twee musici Jutta Maria Böhnert en Carla Maffioletti kozen het als de naam van hun duo.

Beiden zijn zangeressen en zijn thuis  op de grote podia van de wereld. Als het duo ‘Almeh Luz’ brengen ze een uitzonderlijk persoonlijk en intiem programma.
In dit repertoire wijdt Carla Maffioletti zich volledig aan haar hoofdinstrument, de klassieke gitaar.
Samen brengen ze bekende liederen uit Brazilië, Spanje, Frankrijk en Duitsland, maar ook eigen composities van Carla en door haar voor gitaar en zang bewerkte arrangementen die de schoonheid en het unieke karakter van de gepresenteerde  aria’s en liederen benadrukken.  Almeh Luz gaat daarmee veel verder dan het typisch  klassieke repertoire voor zang en gitaar en bestrijkt talrijke  culturen op de wereld met hun muzikale uitingen.

Door de zeer persoonlijke interpretatie van de afzonderlijke stukken biedt Almeh Luz het publiek een nieuwe toegang tot bekende muziek en verruimt het de horizon van elke individuele luisteraar door kennis te maken met onbekende en niet eerder beluisterde werken.

Almeh Luz

inspiriert durch das arabische Wort „almeh“, welches weibliche Künstlerinnen im früheren Ägypten bezeichnet, die in Singen, Rezitation und Tanz ausgebildet wurden und dem portugiesischen Wort Luz- Licht, wählten die beiden Musikerinnen Jutta Maria Böhnert und Carla Maffioletti die Bezeichnung ihres Duos.

Beides Sängerinnen und auf den großen Bühnen der Welt zuhause, zeigt das Duo als Almeh Luz ein außergewöhnlich persönliches und leises Programm.

Carla Maffioletti widmet sich in diesem Repertoire ganz ihrem Hauptinstrument- der klassischen Gitarre.

Mit bekannten Liedern aus Brasilien, Spanien, Frankreich und Deutschland sowie eigenen Kompostionen von Carla Maffioletti und von ihr für Gitarre und Stimme geschriebenen Arrangements, welche die Schönheit und Besonderheit der dargebrachten Arien und Lieder unterstreichen, geht Almeh Luz weit über das typische klassische Repertoire für Stimme und Gitarre hinaus und umfasst zahlreiche Kulturen der Welt und deren Musikrichtungen.

Durch die sehr persönliche Behandlung der einzelnen Stücke eröffnet Almeh Luz dem Publikum einen neuen Zugang zu bekannter Musik und erweitert den Horizont jedes einzelnen Zuhörers durch das Kennenlernen unbekannter und ungehörter Werke.

AGENDA

Almeh Luz Concerts
19.01.2018 Beegden -NLAtelierconcert
16.06.2018 Grevenbicht - NLPodiumkerk
30.09.2018 Amsterdam - NLOosterkerk
06.10.2018 Iffezheim - DEPaul-Gerhardt Kirche
14.04.2019 Echt - NLKunstkring
19.04.2019Estarreja - PortugalCine Teatro
20.04.2019Arcos de Valdevez - PortugalCentro Interpretativo do Barroco
07.08.2019Maastricht - NLMestrom Chandeliers
07.09.2019Vaals - NLKopermolen
06.10.2019 Genhout - NLKunst-Kerkje
13.04.2020Weert - NLMunttheater
06.06.2020Nürnberg - DEHirsch Vogelsaal

Book a concert

Book a Chamber Recital with Almeh Luz

Jutta Maria Böhnert

Jutta Maria Böhnert werd geboren in Baden-Baden (D). Ze studeerde bij Prof. Sylvia Geszty aan de Musikhochschule in Stuttgart.

Na aanstellingen bij o.a. de Staatsoper  en de Komische Oper in Berlijn, de Deutsche Oper am Rhein in Düsseldorf, het Opernhaus Köln, het Bolshoi Theater in Moskou und het Luzerner Theater, kan Jutta Maria Böhnert putten uit een uitgebreide ervaring op het gebied van opera.

Ook als concertzangeres heeft ze internationaal naam gemaakt. Zo trad ze op als soliste met bekende ensembles en orkesten onder leiding van beroemde dirigenten zoals Pierre Boulez, Christian Thielemann, Helmuth Rilling, Adam Fischer, Sir Neville Marriner, Philippe Jordan und Daniele Gatti.

Ze was negen seizoenen lang verbonden aan de Bayreuther Festpiele.

Solorecitals brachten haar in de Wigmore Hall in Londen, bij het Brandenburger Musik Festival en op het Kammermusikfestival in Nürnberg.

Ze geeft privé zangonderwijs in Berlijn en in Luzern en werkt daarbij samen met Prof. Hans-Jürg Rickenbacher aan de Hochschule – Musik in Luzern.

Talrijke CD-opnames getuigen van haar zangkunst, zoals de onlangs verschenen opname bij Sony Classical waarop ze de sopraanpartij zingt in de kantates IV-VI uit Bach’s Weihnachtsoratorium samen met het Windsbacher Knabenchor en de Deutsche Kammervirtuosen Berlin.

 

Carla Maffioletti

Carla Maffioletti is van Braziliaanse afkomst maar heeft ook Italiaans en Nederlands bloed in haar genen. Zij studeerde zang en klassiek gitaar in Brazilië en zang aan het Maastrichste Konservatorium.

Meer dan tien jaar lang stond Carla Maffioletti als ‘leading soprano’ op de planken met de wereldberoemde violist André Rieu en zijn fameuze Johann Strauss Orkest. Haar virtuoze stem en gitaar klang mag worden gerekend tot de grootste internationale schatten van de muziekwereld. Met hem heeft zij een meerdere cd’s en dvd’s opgenomen die vaak worden uitgezonden door de grote tv-zenders Wereldwijd.

In de seizoen 2013/16 is zij betrokken bij het ensemble van het Luzern Theater in Switzerland, waar ze zong met groot succes Musetta, Zerbinetta, Contessa de Folleville, Ms. Wordswoth, Scintilla in Bruno Maderna’s opera Satyricon, een van de hoogste partij ooit geschreven voor een sopraan en werd prémiere van Cantos de Sirena, de co-productie met de beroemde Catalaanse Theater Groep La Fura dels Baus.

Haar opera engagementen waren aan het Stadttheater Gießen voor het seizoen 2009/11, waar ze onder meer als Olympia, Koningin van de Nacht, Valencienne, onder anderen.

In 2012 haar eerste  solo album uit, Blue Bird in samenwerking met de Mandoline Ensemble The strings uit Stein.

Voor meer als 15 jaren heel actief uitvoerder bij Muziek Vereniging in Regio Limburg, Nederland.

In 2016 Carla Maffioletti heeft zij eigen Concert Tournee “A DREAM” geproduceerd en door Nederland, België en Duitsland in meer dan tien concerten uitgevoerd.